Na mijn gymnasium B diploma vanuit Den Haag naar Enschede getogen voor de studie Bestuurskunde. 

Bestuurskunde aan de TU Twente is een praktijk gerichte opleiding waar wetenschappelijke kennis toegepast wordt bij bestuurlijke opgaven. Na mijn afstuderen heb ik eerst 17 maanden als dienstplichtig Vaandrig bij de luchtmacht stafschool echte beroepsofficieren mogen begeleiden bij hun studie bestuurs- en bedrijfskunde. Vervolgens in m’n eerste echte baan bij de ONRI kennis gemaakt met de wereld van technische advisering. Daar heb ik m’n fascinatie ontwikkeld voor het belang van een goed ontwerp of advies aan het begin van een hele keten of levenscyclus tot en met sloop/hergebruik. Bij IWACO vervolgens als adviseur aan water- en milieuvraagstukken gewerkt, naast klussen op PR en OR gebied. Het management van een adviesgroep mogen ervaren en na drie jaar gekozen voor een meer inhoudelijk rol als programma coördinator ondergronds ruimtegebruik bij het Centrum ondergrond Bouwen. Bij het COB heb ik als programma manager Ondergrond & Ordening ik een kennis programma Kabels en Leidingen opgezet met directe financiering door zo'n 25 deelnemende organisaties. In dat programma zijn vele projecten ontwikkeld en uitgevoerd, alle rond Ondergrond en Ordening. De kern van het programma lag in samenwerking vanuit een gedeeld urgent en politiek onderkend vraagstuk: betere samenwerking en ordening van ondergrond ruimtegebruik.


Als zelfstandig adviseur gestart in 2013 met OK Workshops en AK Advies. In 2015 als AK Advies de mooie opdracht gekregen voor de rol van directeur van de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid, SSVV. In zeven jaar tijd actief gewerkt aan Ontwikkelen netwerk organisatie: van 'gericht op beheer' naar 'actief kennisnetwerk' gericht op bevorderen van arbeidsveiligheid. Ik heb een actieve bijdrage mogen leveren aan het gezamenlijke - met alle stakeholders - benoemen en uitwerken van de volgende opgave van de SSVV in deze periode:

- ontwikkelen van een professionele en transparante bureau organisatie met eigen medewerkers in dienst in plaats van gedetacheerd

- ontwikkelen en uitvoeren van een strategie, visie en missie van de stichting

- verbeteren van de professionele relaties met professionele stakeholders van de stichting 

- relatiebeheer met de deelnemende organisaties en met externe stakeholders

- verbeteren van de samenwerking met onze internationale partner organisaties

- ontwikkelen van een programma modernisering VCA


Parallel aan mijn werk voor de SSVV heb ik als secretaris gewerkt - en doe dat nog steeds met plezier - voor de Vereniging Fabrikanten Industriële Gassen, VFIG. Een branche vereniging van een aantal grote internationale bedrijven. Boeiend werk zeker in tijden van pandemie (zuurstof leveringen) alsook in tijden van de energie transitie (waterstof productie).